طلاق خلع

معنای لغوی خلع عبارت است از کندن و درآوردن. در اصلاح چون زن و شوهر به لباس یکدیگرند خلع کلمه و کنایه‌ای است برای عمل طلاق. طلاق خُلع طلاقی است که در آن زن به علت علاقه نداشتن به شوهر، با بخشیدن مهریه یا مال دیگری به او از وی طلاق می‌گیرد. طلاق خلع از اقسام طلاق بائن است و در آن مرد نمی‌تواند به زن رجوع کند؛

طلاق خلع نوبت اول چیست؟

اگر زن و شوهر اولین بار باشد. که از هم طلاق می گیرند. یعنی قبلا سابقه ازدواج و طلاق از هم نداشته باشند.  طلاق صادره طلاق خلع نوبت اول می باشد.  حال فرض کنید.  زن و شوهر دوباره با هم عقد کنند. و دوباره به طلاق خلع طلاق بگیرند این بار می شود. طلاق خلع نوبت دوم.

قانون طلاق خلع

در اصطلاح حقوقی و طبق ماد ۱۱۴۶ قانون مدنی طلاق خلعان طلاقی است. که زن به وسیله کراهتی که نسبت به مرد به جهات خصوصیات و خلق شوهر قباحت منظر سوء اخلاق نقص عضو، دست به زن داشتن  داشتن همسرهای متعدد و دارد باید مالی را که معادل کمتر بیشتر و یا مساوی مهریه است. را به مرد داده و او را راضی به طلاق نماید.

در طلاق خلع شوهر خالع و زن مختلعه نامیده می‌شود.

شرایط طلاق خلع

  1.  در این طلاق تا زمانی که زن مال بخشیده به شوهر خود را مطالبه نکند.  شوهر نمی‌تواند به او رجوع نماید.
  2.  مرد نباید زن خود را مجبور به انجام طلاق خلع کند.
  3.  باید صیغه طلاق خلع خوانده شود، به این صورت که مثلاً مرد به زن خود بگوید: خالعتک یعنی  تو را طلاق خلع دادم.
  4.  زن باید بلافاصله قبول را بگوید.
  5.  در طلاق خلع باید آزردگی و بی‌میلی فقط از طرف زن باشد. و اگر بی‌میلی هر دو طرف باشد. به آن طلاق مبارات گویند. نه خلع.
  6.  صیغه و لفظ خلع را باید دو مرد عادل بالغ بشنوند.

مراحل انجام طلاق خلع

  1.  تشخیص دادگاه صالح
  2.  انجام تشریفات قانونی
  3.  آماده کردن دلایل برای اثبات دعوا
  4.  رسیدگی در دادگاه
  5.  اعتراض به حکم دادگاه
  6.  اجرای حکم طلاق

طلاق توافقی تعبیر عامیانه ای از طلاق با توافق زوجین است. که می تواند به صورت خلع درخواست از طرف زن و قبول مرد یا مبارات درخواست و تمایل به طلاق از طرف هر دو انجام شود.

در حال حاضر و با مقررات فعلی طلاق خلع کمی پیچیده، دشوار و زمانبر شده است ولی باز هم یک وکیل خوب می تواند کار شما را به سرعت انجام دهد.

با مقررات فعلی  اول باید در جلسات مشاوره و غربالگری بهزیستی شرکت کرد.  بعد پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع می شود.  و در نهایت رسیدگی اصلی به طلاق خلع و صدور حکم در دادگاه خانواده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *